Zakelijke lening zonder eigen geld

Vraag jij je af of er een mogelijkheid is voor een zakelijke lening zonder eigen geld? In de meeste gevallen valt dit te regelen, lees hieronder de voorwaarden.

Zakelijke lening zonder eigen geld

Wanneer jij (onlangs) jouw eigen onderneming bent gestart, dan weet jij als geen ander hoe belangrijk investeren is. Om een investering te kunnen doen moet jij uiteraard wel de juiste financiering vinden. In de meeste gevallen wordt gekozen voor het afsluiten van een lening, waarbij eigen geld dus niet nodig is. Natuurlijk kan een lening ook gecombineerd worden met deels eigen inbreng. Er zijn veel soorten en maten van verschillende leningen en als ondernemer is de kans groot dat ook jij aan geld kunt komen voor jouw bedrijf. Eigen geld is dan niet nodig. Lees hieronder over verschillende populaire soorten krediet en welke eventueel op jou van toepassing zouden kunnen zijn.

Verschillende soorten financiering voor zakelijke lening zonder eigen geld

Voordat jij een weloverwogen beslissing kunt nemen omtrent de financiering voor jouw bedrijf, moet jij op de hoogte zijn van de mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een minikrediet, een microkrediet of voor durfkapitaal bijvoorbeeld. Deze begrippen zullen we hieronder toelichten, zodat jij een gefundeerde beslissing kunt nemen over welke zakelijke lening het beste is voor jou persoonlijk. Daarnaast geven we aan hoe moeilijk het is om een dergelijke lening aan te vragen, aan de hand van de hoeveelheid regels en voorwaarden die er aan de leningen verbonden zijn.

Minikrediet als bedrijfsfinanciering zonder eigen geld

Een eerste mogelijkheid waar veel mensen gebruik van maken is minikrediet. Minikrediet is een speciaal soort lening die door onafhankelijke leningaanbieders op internet wordt aangeboden. Anders dan de bank krijg jij bij deze leningen met weinig voorwaarden of controles te maken. Een zwarte lijst toetsing of BKR toetsing is bij deze leningen dan ook niet aan de orde en er zijn geen papieren of jaarcijfers benodigd om deze leningen af te kunnen sluiten. Dat maakt deze leningen zeer gunstig, maar een nadeel is wel weer dat het enkel om leningen van kleine bedragen gaat. Over het algemeen maximaal 1000 euro. Deze leningen bieden dus alleen uitkomst wanneer jij een bedrag kleiner dan 1000 euro wilt lenen of wanneer jij het geleende geld combineert met eigen geld.

Microkrediet is een zakelijke lening zonder eigen geld

Een andere optie, waarmee jij ook gemakkelijker een groot bedrag kunt lenen, is het aanvragen van een microkrediet. Deze zakelijke leningen worden door de overheid speciaal verstrekt aan ondernemers, om er op die manier voor te zorgen dat het ondernemersklimaat gunstig blijft. Microkrediet stelt jou als ondernemer ook in staat om wat grotere bedragen te lenen. En dit tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden over het algemeen. Om in aanmerking te komen voor deze vorm van krediet dien jij wel een goed bedrijfsplan te presenteren of goede jaarcijfers te laten zien. Niet iedereen kan helaas in aanmerking komen voor deze vorm van krediet, maar over het algemeen zijn deze leningen redelijk toegankelijk voor ondernemers.

Particuliere investeerders voor een zakelijke lening zonder eigen geld

Natuurlijk is er altijd de mogelijkheid om te zoeken naar particuliere investeerders. Het voordeel hiervan is dat je rechtstreeks afspraken maakt en er verder geen lastige procedures, regels of controles nodig zijn. Het nadeel is dat de particulier inspraak krijgt en dat je van te voren niet weet met wie je in zee gaat. Dat kan nogal eens de nodige problemen geven. Daar moet je dus van te voren goed op berekend zijn. Als durfkapitaal zijn deze particuliere investeerders zeer geschikt, dus ook als starter of wanneer je negatieve cijfers hebt kunnen particuliere geldverstrekkers uitkomst bieden.

Bij de bank een zakelijke lening zonder eigen geld

Lenen bij de bank is de plaats waarop de meeste ondernemers hun zakelijke financiering zoeken. Echter is dit niet altijd de meest geschikte manier van lenen. Deze leningen zijn namelijk vooral aantrekkelijk wanneer jij grotere bedragen wilt lenen, er positief voorstaat of veel naamsbekendheid hebt. Dat komt doordat banken strenge eisen hebben als het gaat om het verstrekken van kredieten. Op die manier proberen ze hun risico’s laag te houden. Indien jij dus aan alle eisen voldoet zijn deze leningen gunstig, maar zo niet dan is het wellicht verstandiger om een van de andere bovenstaande mogelijkheden te proberen om aan geld te komen.

Zakelijke lening zonder eigen geld? Je kunt op meerdere manieren jouw bedrijfsfinanciering regelen, afhankelijk van waar jouw eigen prioriteiten liggen. Met het geleende geld kun jij vervolgens al snel de nodige investeringen doen. Zonder eigen inbreng aan geld komen is dus mogelijk!