Zelf jouw zakelijk krediet kiezen

Wil jij het liefste zelf jouw zakelijk krediet kiezen, maar weet je niet zeker wat de beste optie is? Hier zetten we de vormen van krediet voor je op een rijtje!

Bij de bank kun je niet zelf jouw zakelijk krediet kiezen

Als jij een (beginnend) ondernemer bent heb jij krediet nodig om te investeren in jouw onderneming. Wat voor soort krediet voor jou aantrekkelijk is hangt zeer af van jouw persoonlijke situatie. Echter is krediet kiezen niet altijd even gemakkelijk, er zijn allerlei addertjes onder het gras waarmee jij rekening moet houden en het moet allemaal wel haalbaar blijven. Waar kun je dan onafhankelijk advies inwinnen? Als je naar de bank stapt zullen zij natuurlijk proberen om je een krediet aan te smeren dat voor jou misschien niet de beste optie is. In dit artikel bespreken we vormen van krediet die voor jou misschien interessant zouden kunnen zijn!

Microkrediet de beste optie bij zelf jouw zakelijk krediet kiezen

Wellicht is microkrediet voor jou interessant. Microkrediet zijn leningen aangeboden door de overheid om het ondernemersklimaat in Nederland gunstig te houden. Deze leningen hebben daardoor vaak aantrekkelijke voorwaarden. Ook voor het lenen van grotere bedragen zijn deze leningen geschikt. Dat maakt deze kredieten zeer aantrekkelijk. Om in aanmerking te komen voor microkrediet kun jij dit aanvragen bij de overheid. Vervolgens wordt jij dan uitgenodigd voor een gesprek. Daarvoor zullen een bedrijfsplan, een jaarverslag en jaarcijfers van jouw onderneming benodigd zijn. Op basis hiervan en op basis van de indruk die plannen die jij hebt met het geleende geld wordt besloten of jij in aanmerking komt voor microkrediet en hoeveel dat krediet zal bedragen.

Zelf jouw zakelijk krediet kiezen bij de bank

Natuurlijk is lenen bij de bank ook altijd een optie. Nadeel is alleen dat de banken het aantal leningen dat zij verstrekken het liefst tot een minimum beperken. Bij bedrijven zijn ze echter minder streng dan bij particulieren. Daarom zijn er veel bedrijven die gebruik maken van de mogelijkheden tot zakelijk krediet bij de bank. Voordeel bij de bank is de mogelijkheid tot het lenen van grote bedragen en het persoonlijke advies. Daarnaast is er de mogelijkheid om de lening naar jouw persoonlijke voorkeuren af te stellen, je hebt veel overleg met de bank. Nadeel is dat er veel strenge voorwaarden zijn om rekening mee te houden en dat het zeker als startend bedrijf daardoor moeilijk kan zijn aan een geschikte lening te komen via de bank.

Online zelf jouw zakelijk krediet kiezen

Een andere optie om aan zakelijk krediet te komen voor bijvoorbeeld investeringen is door zelf een lening af te sluiten op internet. Bij deze online leningen heb jij alles zelf in de hand en regel je jouw lening al binnen 5 minuten gewoon online. Deze leningen worden vaak minilening of flitskrediet genaamd en zijn bedoeld voor het snel en gemakkelijk aan geld komen. Let op, het gaat bij deze leningen om kleine bedragen, meestal tot 1000 euro. Voor de mogelijkheden met deze vorm van krediet check je de website van de kredietverstrekker en lees je de voorwaarden vooraf goed door.

Als ondernemer kun jij dus zelf jouw zakelijk krediet kiezen. Bovenstaande vormen van krediet zijn wellicht de moeite waar om te overwegen. Op die manier kun jij de beste keuze maken voor een geschikte vorm van zakelijk krediet!