Zo kun je besparen op zakelijke kosten

Ben jij ondernemer en is het belangrijk om te besparen op zakelijke kosten? Met deze tips houd jij je investeringen binnen het budget!

Alles over besparen op zakelijke kosten

Wanneer je ervoor kiest om zelfstandig te gaan ondernemen zul je niet alleen veel tijd en energie moeten investeren, maar ook geld. En het kan zijn dat je je daarbij aan een specifiek budget moet houden. Deze tips helpen je om je aan je budget te houden en te besparen op zakelijke kosten die je gaat maken.

Tips voor besparen op zakelijke kosten: vaste lasten

Op vaste lasten heb je niet altijd invloed, maar probeer toch kritisch te zijn wanneer je je vastlegt. Kies voor een voordelig bedrijfspand, maak goede afspraken met leveranciers en zorg ervoor dat je kiest voor de voordeligste leverancier van gas-, water en licht. Vaak ben je een stuk goedkoper uit door over te stappen naar een andere energieleverancier. Er zijn speciale websites die het gemakkelijk maken om de kosten bij verschillende aanbieders te vergelijken. Natuurlijk helpt het ook om zuinig om te springen met energie. Denk aan het uitzetten van apparaten die niet worden gebruikt, het plaatsen van led-lampen en de verwarming een graadje lager maken op de lange termijn wel verschil.

Tips om te besparen op zakelijke kosten: administratie

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting adviseert consumenten om de administratie goed bij te houden. Immers geeft dit grip op geld en voorkom je dat je meer uitgeeft dan je binnen krijgt. Ook voor ondernemers is dit van toepassing. Zelfs als je je administratie uitbesteed aan een boekhouder, kan het interessant zijn om goed de financiën bij te houden. Op die manier kun je snel niet essentiële kostenposten traceren en hierop bezuinigen.

Tips om te besparen op zakelijke kosten: samenwerken

Krachten bundelen met andere bedrijven en ondernemers is niet alleen erg leuk en leerzaam, maar kan ook flink goedkoper uitpakken. Zeker wanneer je bijvoorbeeld werkt met flexible werkplekken en werktijden. Door eens navraag te doen naar de mogelijkheden en mening van ondernemers om je heen, kun je wellicht veel kosten besparen. Denk aan een bedrijfsruimte en lasten delen, groter in kunnen kopen of korting op transportkosten.

Tips om te besparen op zakelijke kosten: regelingen

Niet alle ondernemers zijn volledig op de hoogte van de regelingen en tegemoetkomingen die er bestaan voor ondernemers. Denk aan de statersaftrek bijvoorbeeld, die al gauw duizenden euro’s per jaar kan opleveren. Ga dus vooral na op de zakelijke website van de overheid en het Nibud wat de mogelijkheden zijn in jouw persoonlijke situatie!

Kortom, als ondernemer zijn er flink wat kostenposten waar je op kunt besparen. Door te kiezen voor de slimste deals en aanbiedingen, bespaar je vele euro’s. Deze kun je dan weer steken in de groei van je bedrijf of voor het vergroten van de omzet. Eén ding is zeker: slim investeren in je onderneming loont altijd.