Met deze 7 tips voor zakelijk bellen bespaar je geld

Op zoek naar tips voor zakelijk bellen? Betaal niet teveel en lees je in met onze slimme tips voor zakelijk bellen, werkt direct!

Waarom tips voor zakelijk bellen?

Als ondernemer is het belangrijk dat je altijd bereikbaar bent, maar je wilt natuurlijk niet teveel betalen. Met onze zeven tips bespaar je niet alleen geld op telefoonkosten, maar werk je ook effectief en met gemak. Dit zijn onze tips voor zakelijk bellen.

– Tip 1: Kies een grote bundel
Kies voor safe en neem een grote belbundel. Je wilt immers altijd bereikbaar zijn, de verbinding mag niet zomaar wegvallen en over je bundel heengaan kost bakken met geld. Het is daarom beter om ruim in te zetten en te betalen voor een grote belbundel. Een zakelijk abonnement is af te raden, particulier bellen is vaak goedkoper. Een grote bundel geldt bovendien ook voor data. Als je een smartphone hebt en die ook zakelijk gebruikt, is een grote internetbundel ook een must voor iedere ondernemer. Veel ondernemers zijn tegenwoordig op social media te vinden en video’s en foto’s kosten al snel veel MB’s.

– Tip 2: houd je oude telefoon
Een nieuw toestel klinkt aantrekkelijk, maar het is helemaal niet noodzakelijk om altijd het nieuwste model te bezitten. Vaak betaal je hier flink extra voor en zijn er relatief weinig nieuwe functies. Doe dus nog een jaartje langer met je oude telefoon en bespaar op telefoonkosten. Dit in combinatie met een sim-only abonnement is vaak nog goedkoper.

– Tip 4: wees voorzichtig met internetten in het buitenland
Het is handig om voor vertrek naar het buitenland uit te zoeken hoeveel je kunt bellen, sms’en en internetten, zonder dat je over je bundel heen gaat. Dit is vaak een duur grapje. Tegenwoordig zijn er ook genoeg mogelijkheden om (gratis) wifi te vinden. Bellen doe je ook gewoon via Whatsapp of Skype, over de wifi verbinding. Zo bespaar je vaak vele euro’s! Zet roaming daarnaast uit, om risico’s te voorkomen.

-Tip 5: intern bellen
Het is vaak zo dat bellen tussen werknemers onnodig veel geld kost. Door te kiezen voor bellen over de internetverbinding, zoals Skype, Whatsapp maar ook VoIP, bespaar je interne belkosten.

Kortom: bellen kan een stuk goedkoper. Zeker voor ondernemers die niet veel aandacht besteden aan belkosten of internetkosten, valt er veel winst te behalen. Dit hoeft niet te betekenen dat je minder bereikbaar bent of afhankelijk bent van je locatie. Ook in dit geval geldt: een goede voorbereiding is het halve werk!
Heb jij tips voor geld besparen op belkosten?