Beginnen met ondernemen: boekentips voor startende ondernemers

Ben jij op zoek naar nuttige informatie over ondernemen? Bekijk deze boekentips voor startende ondernemers voor een goed begin.

Boekentips voor startende ondernemers

Deze boekentips helpen iedere beginnende ondernemer om goed beslagen ten ijs te komen. Welke van deze boeken heb jij al op je boekenplank staan?

 • Masterclass Ondernemen
  Dit boek is geschreven door Annic van Wonderen, die zelf een succesvolle vrouwelijke ondernemer is. Ze is eigenaresse van de modeblog I Love Fashion News en nu runt ze een website genaamd annicvw.com. Naast het bloggen geeft ze workshops voor ondernemers en heeft ze dit boek geschreven. Voor iedere vrouw met ambitie die droomt van een eigen bedrijf is dit boek een aanrader.
 • Financiën voor ZZP’ers en andere zelfstandige ondernemers
  Dit boek, geschreven door Femke Hogema, bespreekt uitgebreid hoe je je financiën kunt regelen als ondernemer. Het legt begrippen als boekhouding, administratie en een financieel plan duidelijk uit en helpt je zo op weg naar een vliegende start voor je bedrijf.

  Personal branding

  De term ‘branding’ hoor je tegenwoordig veel voorbij komen. Frank Kwakman schrijft in dit boek over hoe je je bedrijf en merk laat groeien. Hoe creëer je naamsbekendheid, hoe vertel je jouw verhaal? Juist door je te focussen op jouw unieke bedrage, kun je je als ondernemer onderscheiden. Zowel bij je klanten als opdrachtgevers.
 • Het handboek voor zelfstandigen en freelancers
  P.C. Bosman schreef ook een boek voor zelfstandigen en freelancers en behandelt onderwerpen als belasting, uitkeringen, pensioen, concurrentie en marketing. Een super handig boek (dat overigens ieder jaar opnieuw op de markt komt) dat je hebt bij het opstellen van een ondernemersplan en het ook echt opstarten van je bedrijf.
  De financiële detox
  De Financiële detox is geschreven door Nathalie van Wingerden en gaat over het op orde brengen van je financiën. Iets dat voor ondernemers eigenlijk nog veel belangrijker is. Het leert je hoe je verantwoord met geld omgaat, en bevat een stappenplan, opdrachten en persoonlijke ervaringen. Door inzicht te krijgen in je financiën zie je waar financiële kansen liggen.

Boekentips voor startende ondernemers: wees goed voorbereid!

Belangrijk voor je gaat ondernemen is dat je goed bent voorbereid. Heb je goed over je bedrijfsplannen nagedacht? Heb je onderzoek gedaan naar de markt en je concurrentiepositie? Hoe heb je je financiën geregeld, is er een tijdsdruk om een zakelijke lening terug te betalen of loop je risico om je eigen geïnvesteerde geld te verliezen? Je onderneming kan alleen een succes worden als je je goed hebt voorbereid en ingelezen. Bovengenoemde boeken kunnen je daarbij helpen.

Kortom, deze boekentips voor startende ondernemers dragen allen op een eigen manier bij om jou te helpen aan een vliegende start voor jouw beginnende bedrijf. Heb jij nog (boekentips) voor andere ondernemers? Deel ze vooral!