Als ondernemer jouw bedrijfsfinanciering regelen

Ben jij een ondernemer en wil jij graag zakelijk lenen om jouw financiering te regelen? Als ondernemer jouw bedrijfsfinanciering regelen kan als volgt!

Als ondernemer jouw bedrijfsfinanciering regelen

Als ondernemer is het regelen van je bedrijfsfinanciering van groot belang. De juiste financiële middelen zijn belangrijk om de juiste investeringen te kunnen doen en als startkapitaal. Maar hoe maak je als ondernemer de keuze voor een bepaald vorm van krediet? Hiertoe moet je verschillende afwegingen maken en bepalen welke aspecten van een lening in jouw situatie het belangrijkste zijn. Aspecten die belangrijk kunnen zijn zijn bijvoorbeeld: de hoogte van de lening, de looptijd van de lening, de voorwaarden die aan een lening gesteld worden of de risico’s die met een lening gemoeid zijn. Hieronder lees je de verschillende mogelijkheden voor het afsluiten van een lening.

Met een lening bij de bank als ondernemer jouw bedrijfsfinanciering regelen

Een eerste, meest voorkomende, vorm van lenen is het afsluiten van een lening bij de bank. Het voordeel van deze leningen is dat je afspraken kunt maken met de bank die gunstig zijn in jouw situatie en deze kunt laten vastleggen. Daarnaast ontvang je advies van een bron die zeer veel ervaring heeft met bedrijfskrediet. Ook is het vaak mogelijk om wat grotere bedragen te lenen met een wat langere looptijd. Het nadeel van lenen bij de bank is echter dat jij niet snel voor deze vorm van krediet in aanmerking komt. Dat heeft te maken met het feit dat banken in deze tijden van economische crisis het liefst niet teveel risico nemen. Over het algemeen zijn deze leningen daarom net name interessant voor bedrijven met positieve jaarcijfers of bedrijven die al wat groter zijn, met veel naamsbekendheid. Zo niet zijn deze leningen lastig aan te vragen.

Met een lening op internet als ondernemer jouw bedrijfsfinanciering regelen

Ook kun je ervoor kiezen om een lening op internet af te sluiten. Deze leningen zijn juist met name interessant voor de kleinere, of beginnende, bedrijven, aangezien er aan deze leningen weinig voorwaarden verbonden zijn en jij slechts kleine bedragen kunt lenen. Zo hoef jij geen jaarcijfers te laten zien of je verantwoorden over waarom jij wilt lenen tijdens een gesprek. Over het algemeen leen je met deze leningen gemakkelijk tot 1000 euro, gewoon via internet. De looptijd van deze leningen is vaak wel kort.

Bij particulieren als ondernemer jouw bedrijfsfinanciering regelen

Een andere mogelijkheid voor een bedrijfsfinanciering is je te wenden tot particuliere kredietverstrekkers. Het voordeel daarvan is dat je direct zonder veel moeite jouw lening kunt aanvragen, je maakt ter plekke de afspraken. Ook kun jij zelf het bedrag dat je wilt lenen bepalen, zolang de particulier akkoord gaat. Deze manier van lenen kan daarmee erg prettig zijn. Echter moet je wel rekening houden met het feit dat deze manier van lenen het meeste risico met zich mee brengt, beide partijen moeten zich namelijk wel aan de afspraken houden en bovendien krijgt de particulier inspraak, wat ook verkeerd kan uitlopen. Je weet immers van te voren niet met wie je in zee gaat.

Als ondernemer jouw bedrijfsfinanciering regelen kan dus op verschillende manieren. Naast de manieren die hierboven beschreven zijn kun je ook gaan voor een onderhandse lening of voor crowdfunding bijvoorbeeld. Daarnaast is er ook in sommige gevallen microkrediet te regelen voor ondernemers via de overheid. Daarbij zijn jaarverslagen, jaarcijfers of een bedrijfsplan wel heel belangrijk. Hoe jij jouw bedrijfsfinanciering regelt bepaal je zelf en houdt daarbij vooral rekening met factoren die meespelen. Doe goed research en lees altijd vooraf nauwkeurig de voorwaarden door, zodat je niet voor verrassingen komt te staan wanneer jij wilt investeren!