Bedrijfslening aanvragen

Wil jij graag een bedrijfslening aanvragen voor bijvoorbeeld het doen van een bepaalde investering? Dit is in de meeste gevallen op meerdere manieren te regelen. Een aantal verschillende opties worden in dit artikel besproken.

Bedrijfslening aanvragen

Indien jij ondernemer bent en een eigen bedrijf hebt of een eigen bedrijf start, is het van belang dat jij een goede financiële fundering hebt voor jouw bedrijf. Een passende lening met een goede looptijd, gunstige voorwaarden en niet te hoge kosten. Welke soort krediet in jouw situatie het meest geschikt is, verschilt natuurlijk van ondernemer tot ondernemer en van situatie tot situatie. In dit artikel schetsen we een beeld van verschillende mogelijkheden voor zakelijk krediet en in welke situatie deze passend zijn.

Bij de bank bedrijfslening aanvragen

De meest bekende optie wanneer het aankomt op het lenen van geld, is uiteraard een lening via de bank. Waar veel ondernemers echter niet bij stilstaan is dat het afsluiten van een lening vaak veel gemakkelijker kan. De banken hanteren namelijk in deze tijden van financiële crisis veel voorwaarden, om het risico dat zij lopen zoveel mogelijk te beperken en dat is niet altijd gunstig. Zo kun jij bijvoorbeeld vanwege deze voorwaarden minder geld lenen, of zelfs worden afgewezen voor een lening. Daarbij komt dat het aanvraagproces langer kan duren en dat jij allerlei papierwerk zoals jaarcijfers en jaarverslagen in orde moet maken. Het lenen bij de bank is daarom vaak niet de eerste keuze. Voordeel van deze leningen is wel dat, indien jij aan alle voorwaarden voldoet, jij vaak ook een wat groter bedrag kunt lenen met een langere looptijd, wat bij andere kredietverstrekkers niet altijd mogelijk is.

Microfinanciering voor bedrijfslening aanvragen

Een optie die wel voor de hand ligt indien jij graag op een veilige manier een groter bedrag wilt lenen, is lenen via de overheid. De overheid zorgt er namelijk voor dat ondernemers met plannen in hun bedrijf kunnen investeren. Daardoor blijft de economie draaiende en wordt het ondernemerschap gestimuleerd. Als ondernemer kun jij dus bij de overheid een aanvraag doen voor microfinanciering voor jouw bedrijf en op die manier snel aan geld komen wanneer dat nodig is. Bedrijfslening aanvragen bij de overheid is vaak een goed idee omdat jij vaak meer inspraak hebt in hoeveel je leent, wat de looptijd is en waarvoor het geld gebruikt kan worden. Nadeel is dat er een jury is die bepaalt welke bedrijven geld kunnen lenen via deze wijze, daarbij zijn cijfers erg belangrijk en moet jij flink ambitieus zijn om als starter je ideeën te kunnen verkopen. Indien je microfinanciering kunt regelen kan dit wel zeer gunstig uitpakken.

Via internet bedrijfslening aanvragen

Voor ondernemers die door de bank of de overheid zijn afgewezen voor krediet, zijn er weinig opties. Het is natuurlijk belangrijk dat er toch een mogelijkheid is tot lenen. Hierop spelen online lening aanbieders slim in. Zij bieden leningen aan via internet tegen gunstige voorwaarden. Het afsluiten van deze leningen is vrijwel altijd wel mogelijk. Dit komt doordat zij meestal enkel de wettelijke voorwaarden hanteren, en jij dus geen last hebt van zaken als kredietcontroles of jaarcijfers. Leningen op internet zijn daarvoor voor vrijwel iedereen binnen handbereik. Het nadeel echter van deze leningen is dat jij in de meeste gevallen het geld ook snel weer beschikbaar moet hebben. De looptijd van deze leningen is kort. Daarnaast is er ook een maximum aan deze leningen verbonden, om de risico’s voor de lening aanbieders niet te hoog te laten oplopen. Hoeveel je maximaal kunt lenen verschilt per lening aanbieder, maar over het algemeen is 1000 euro het maximale bedrag. Informeer hier altijd vooraf naar.

Crowdfunding in plaats van bedrijfslening aanvragen

Een populair alternatief voor het afsluiten van een bedrijfslening is crowdfunding. Er zijn veel crowdfundingscampagnes gaande via diverse crowdfundingplatformen. Via deze platformen bieden bedrijven en ondernemers ideeën aan die consumenten voor een bedrag kunnen sponsoren. In ruil daarvoor krijgen zij een kleine tegenprestatie in de vorm van toekomstige diensten of producten. Indien via de campagne het streefbedrag gehaald wordt, wordt het geld uitgekeerd en kan de ondernemer de ideeën realiseren. Het voordeel van deze alternatieve manier van financieren is dat er geen restschuld overblijft en jij direct publiek opbouwt voor diensten en producten. Veel starters maken gebruik van deze mogelijkheden. Om genoeg financiering te trekken is een goede social media campagne een belangrijke factor.

Bedrijfslening aanvragen kan dus op verschillende manieren. Bekijk voor jou de mogelijkheden en laat je desnoods onafhankelijk informeren over de kosten en voor en nadelen van elke lening.