Bedrijfslening met gemak afsluiten

Op zoek naar de mogelijkheden voor bedrijfslening met gemak afsluiten? Er zijn verschillende opties als het aankomt op bedrijfsfinanciering.

Bedrijfslening met gemak afsluiten

Over het algemeen neemt lenen een hoop tijd in beslag en kost het een hoop moeite om een passende lening af te sluiten. Niet alleen vanwege het inwinnen van informatie, het bestuderen van de voorwaarden en het vergelijken van (de tarieven van) leningaanbieders, maar ook vanwege zaken als maximum te lenen bedragen, beperkingen en wat de best passende lening is in een bepaalde situatie. Er zijn namelijk verschillende soorten leningaanbieders en leenvormen. De belangrijkste vormen van lenen voor ondernemers zetten we hieronder op een rijtje.

Bij de bank bedrijfslening met gemak afsluiten

De eerste optie die bij veel mensen opkomt als het gaat om lenen voor bedrijfsdoeleinden is de lening bij de bank. Deze leningen worden ook wel zakelijke leningen genoemd. Over het algemeen zijn de voorwaarden in deze tijden van economische crisis streng en komt er een flinke stapel papierwerk bij kijken voor jij uitsluitsel krijgt over de mogelijkheden een lening af te sluiten. Afhankelijk van jaarcijfers en bedrijfsplannen wordt er gekeken wat er mogelijk is en of jij een lening kunt afsluiten. Dit is niet altijd ideaal. Voor grotere bedrijven die goede resultaten hebben behaalt in het verleden is deze methode van lenen interessant aangezien er ook vrij grote bedragen geleend kunnen worden, maar voor de kleinere bedrijven gaat dit vaak niet op. Het is dus verstandig om ook naar de andere mogelijkheden te kijken. Daarbij is het wel interessant om te vermelden dat Triodos bank zich met een zakelijke lening speciaal richt op kleine bedrijven met cultuur of artistiek doel, waardoor het dus soms wel mogelijk is voor MKB bedrijven om bij deze bank te lenen.

Microfinanciering als bedrijfslening met gemak afsluiten

Microfinanciering is de regeling van de overheid om leningen aan te bieden aan ondernemers tegen aantrekkelijke tarieven. De kansen voor deze leningen liggen wat hoger, maar wel is er ook papierwerk nodig in de vorm van jaarcijfers en bedrijfsplannen. Interessante ideeën en beloftevolle initiatieven kunnen hier hun financiering vinden. Deze regeling is dan ook door de overheid in het leven geroepen om de economie te ondersteunen en het bedrijfsleven een impuls te geven.

Online bedrijfslening met gemak afsluiten

Wat ook steeds vaker gezien wordt is de online lening. Deze methode van lenen is interessant aangezien het afsluiten van een lening snel en gemakkelijk te regelen valt. Er hoeven meestal geen afspraken gemaakt te worden of papierwerk meegestuurd te worden. Het afsluiten van deze leningen is daardoor gewoon snel online te regelen zonder veel gedoe. Deze optie is vooral aantrekkelijk voor kleine bedrijven en investeringen aangezien het met deze leningen enkel mogelijk is een klein geldbedrag te lenen.

Crowdfunding in plaats van bedrijfslening met gemak afsluiten

Tot slot zien wij anno 2014 vaak crowdfunding als bedrijfsfinanciering voorbij komen. Dit is een geheel andere wijze van financieren. Door middel van een zogenaamde crowdfundingcampagne wordt er aan consumenten de mogelijkheid geboden een initiatief te steunen door middel van een donatie, vaak in ruil voor een prestatie of product in de toekomst. Op deze manier kan genoeg geld worden ingezameld om het initiatief te realiseren en de producten in de toekomst te leveren. Voordeel van deze methode van financiering is dat er geen restschuld overblijft en dat er direct publiek wordt opgebouwd.

Bedrijfslening met gemak afsluiten is dus op verschillende manieren te realiseren. Om de meest aantrekkelijke wijze van financiering voor uw bedrijf te vinden is het van belang de doelen en mogelijkheden op een rij te zetten en te vergelijken wat er wordt aangeboden en wat er in ruil daarvoor wordt gevraagd. Voor iedere investering is er een passende mogelijkheid te vinden!