Een zakelijke lening zonder jaarcijfers aanvragen? Maak gebruik van een privé lening

Wanneer jij een ondernemersplan hebt en krediet nodig hebt om in jouw plan te investeren dan is het mogelijk om eens te kijken wat jij met een privé lening allemaal voor elkaar kunt krijgen.

De meeste startende ondernemers financieren door middel van een privé lening de onderneming die ze beginnen. Met deze privé lening die eigenlijk voor privé doeleinden is bedoeld zakelijk te investeren ben je vaak “goedkoper” uit. Deze manier van investeren is mogelijk omdat bij iedere startende onderneming de scheidslijn tussen privé en onderneming erg klein is.

Een privé lening kun je afsluiten op het moment dat je nog in loondienst werkt. Dit geld kun je gebruiken wanneer je je baan bij een werkgever kunt opzeggen en dus genoeg geld hebt om je eigen onderneming van de grond te krijgen. Achteraf is het ook nooit een probleem om je privé goederen officieel in je zaak brengen en op de inventarislijst te zetten. Begrijpelijk dus dat je eerst naar een persoonlijke lening kijkt.
[ad#336×280-rechts]
Wanneer je echter privé leent met zakelijke motieven moet je altijd wel de voor- en nadelen goed bekijken. En er zeker van zijn dat je ondernemingsambitie concreet genoeg zijn om van de grond te krijgen. Anders blijf je achter met een hoge schuld door een dure hobby. Als je bijvoorbeeld de ambitie hebt om als freelance fotograaf aan de slag te gaan is het verstandig om je huidige baan aan te houden tot dat je genoeg inkomen genereert om 100% zelfstandig aan de slag te gaan, en dus een groot genoeg netwerk hebt om opdrachten uit te genereren. Pas wanneer je met je investering (je onderneming) je dagelijks leven kunt bekostigen kan je de baan bij een werkgever opzeggen.

Ook onderhandse leningen van familieleden kunnen en worden vaak zakelijk gebruikt. Je bespreekt het doel van de lening dan uitgebreid met je familie waar je het geld van leent en deze kunnen het geld dan als een investering in je bedrijf aan je lenen. Het bij het maken van afspraken ook goed op het terugbetalingstermijn en andere voorwaarden. Je moet voorkomen dat er ongelijke verwachtingen bestaan tussen jou en je familielid.

Wanneer je een koophuis met overwaarde bezit dan is dit wel een privégoed maar in overleg met de hypotheekverstrekker is het vaak ook mogelijk om de overwaarde van je koophuis te verzilveren en daar een zakelijk doel mee te bekostigen. Op die manier kun je de overwaarde als zakelijk krediet gebruiken. Er zitten echter wel een aantal risico’s aan deze vorm van krediet. Vraag deze dus eerst goed na bij de hypotheek verstrekker voordat je van deze vorm van krediet gebruik maakt.