Financiële middelen bij starten bedrijf

Indien jij een ondernemer bent en een bedrijf wilt opzetten, zul je moeten nadenken over de financiële middelen bij starten bedrijf. In dit artikel helpen we je een handje op weg.

Financiële middelen bij starten bedrijf

Bij het starten van je eigen bedrijf komt veel kijken. Jij moet een bedrijfsplan hebben uitgedacht, op de hoogte zijn van de markt en de concurrentie, een marketingstrategie hebben bepaald en, wellicht het belangrijkste, over de juiste financiële middelen beschikken. Dit laatste is lang niet altijd even gemakkelijk, wat alles te maken heeft met het feit dat banken terughoudend zijn in het verstrekken van leningen sinds de economische crisis. Dit geldt niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven en ook als er een doorstart wordt gemaakt. Om toch te zorgen dat jij jouw plannen kunt uitvoeren en een stabiele financiële basis legt voor jouw bedrijf, kunnen de volgende manieren van financiering uitkomst bieden.

Aandelen en financiële middelen bij starten bedrijf

Aandelen zijn interessant en kunnen potentieel mogelijkheden geven. Door aandelen uit te geven van jouw bedrijf creëer je waarde en maak je je bedrijf tevens interessant voor de bedrijfswereld. De keerzijde van aandelen is echter dat je kennis moet hebben van de aandelenbeurs en dat je de juiste bedrijfsvorm moet hebben. Ook moet je oppassen voor gevaren als het dalen van waarde van je aandelen en dat de aandeelhouders niet teveel inspraak krijgen in de onderneming middels de ledenvergadering. Indien jij kiest voor aandelen om financiële middelen te creëren voor jouw bedrijf dan kun je er verstandig aan doen een professional in de arm te nemen.

Krediet afsluiten en financiële middelen bij starten bedrijf

Natuurlijk is het ook mogelijk om krediet af te sluiten en op die manier aan extra geld te komen voor het starten van een onderneming. Wat echter heel belangrijk is bij het lenen van geld is de keuze voor een bepaalde leningaanbieder. Lenen bij de bank is bijvoorbeeld tegenwoordig niet meer zo gemakkelijk, maar wel zijn er andere opties. Allereerst kun je kiezen voor een online kredietverstrekker. Leningen via internet bieden de kans om een klein bedrag te lenen zonder veel moeite, tegen gunstige voorwaarden. Wel gaat het hierbij enkel om kleine bedragen. Daarnaast is er ook een speciale lening op de markt voor bedrijven, georganiseerd vanuit de overheid. Deze leningen zijn bedoeld om de economie te stimuleren en het bedrijfsleven te ondersteunen. Deze leningen worden ook wel microlening of microkrediet genaamd en de voorwaarden van deze leningen zijn zeer gunstig. Indien jij dus voor krediet kiest, vergelijk de verschillende opties en bepaal wat in jouw situatie het meest geschikt is.

Crowdfunding en financiële middelen bij starten bedrijf

Tot slot is crowdfunding tegenwoordig zeer populair bij startende bedrijven. Crowdfunding is een manier om geld in te zamelen door de consument een idee aan te bieden en de mogelijkheid geven dat idee te steunen. Dit kan eventueel in ruil voor een kleine tegenprestatie zijn, in de vorm van producten of diensten bijvoorbeeld. Indien het streefbedrag wordt ingezameld kunnen de ideeën worden uitgevoerd. Het voordeel van deze wijze van financiering is dat er geen restschuld overblijft en dat je direct publiek en naamsbekendheid creëert voor jouw organisatie.