Geld lenen voor zzp ers

Ben jij een zelfstandig ondernemer en wil jij geld lenen voor je bedrijf zonder eigen inbreng? Geld lenen voor zzp ers kun je vaak op verschillende manieren regelen!

Geld lenen voor zzp ers

Wanneer jij ervoor kiest je eigen bedrijf op te starten, is daar veel mee gemoeid. Het is erg belangrijk dat je plan kans van slagen heeft. Daarvoor zul jij investeringen moeten doen en startkapitaal aandragen. Indien jij zelf geen inbreng kunt leveren is het al snel een logische stap om een lening af te sluiten. Echter is het verstandig om eerst de voor- en nadelen van verschillende lening aanbieders te overwegen voordat jij overgaat tot het afsluiten van een lening. Wellicht is lenen bij de bank namelijk in jouw situatie niet de beste oplossing. Hieronder zetten we de voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden op een rijtje.

Bij de overheid geld lenen voor zzp ers

Misschien is het voor jou als zzp er de moeite waard om te overwegen geld te lenen bij de overheid in plaats van bij de bank. Deze leningen door de overheid, ook wel microkrediet genaamd, zijn ervoor bedoeld om ondernemers te stimuleren en zo het ondernemersklimaat gunstig te houden. Om die reden zijn er aan deze leningen vooral gunstige voorwaarden verbonden en dat maakt deze leningen aantrekkelijk voor je bedrijfsfinanciering. Vaak is er bij deze leningen ook de mogelijkheid om grotere bedragen te lenen, indien jij of naamsbekendheid hebt of gunstige jaarcijfers. Een goed bedrijfsplan is essentieel om voor deze leningen in aanmerking te komen en ook wordt de waarde van je initiatief uitgebreid beoordeeld. Indien je voldoet aan de voorwaarden is dit een zeer geschikte manier om aan krediet te komen met gunstige voorwaarden voor op de langere termijn.

Op internet geld lenen voor zzp ers

Een hele andere manier van lenen, die vrij recent is ontstaan, is het lenen van geld op internet. Dit is een manier om snel aan geld te komen zonder veel gedoe. Wel gaat het hier enkel om kleine bedragen, maar als starter is dat vaak geen probleem. Deze leningen sluit je bijvoorbeeld ook zonder BKR toetsing en zonder jaarcijfers af. Een klein bedrag is daarmee snel binnen handbereik en bovendien regel je dit gewoon online. Je hoeft dan als zzp er niet op gesprek te komen of je te verantwoorden over waarvoor jij het geld precies wilt lenen.

Bij particulieren geld lenen voor zzp ers

Een andere optie die wel eens wordt overwogen is het lenen van geld bij particulieren. Je zoekt een particulier die toekomst ziet in jouw initiatief en de financiering komt van zijn kant. Dat is voor jou gunstig, aangezien jij je bedrijf kunt starten of injecteren met nieuw kapitaal. Echter moet hierbij altijd voorzichtigheid geboden worden. Je maakt immers zelf de afspraken en je weet niet precies met wie je in zee gaat. De inspraak die de particulier krijgt heeft nogal eens tot onenigheid geleid. Pas dus op met deze manier van bedrijfsfinanciering.

Geld lenen voor zzp er in jouw situatie

Welk krediet voor jou als zzp er het meest interessant is, heeft te maken met je voorkeuren. Is het voor jou het meest belangrijk dat jij snel geld ontvangt? Dat het niet teveel tijd of moeite kost? Of dat je een groot bedrag kunt lenen? Daarnaast speelt het ook een rol of jij positieve cijfers of bijvoorbeeld naamsbekendheid hebt opgebouwd. Je bepaald zelf welke factoren voor jou het meest van invloed zijn. Zo kun je als ZZP er een bewuste en verantwoorde keuze maken voor een bepaalde vorm van krediet.