Geld lening voor zelfstandigen

Ben je een zelfstandige en zoek je een geld lening voor zelfstandigen? Sluit via internet een zakelijke lening af zonder jaarcijfers.

Geld lening voor zelfstandigen: hoe groot is de doelgroep

Er zijn duizenden zelfstandigen in Nederland. In 2011 waren dat er ongeveer 350.000. De groei in zzp’ers is vooral zichtbaar in de commerciële dienstverlening met een groei van 214.000 in 2002 tot 302.000 in 2010. Het beroep van ZZP is niet alleen voor jonge mensen een feit: In de afgelopen 10 jaar is het aantal ZZP’ers verdubbeld. Ook blijkt dat vooral hoogopgeleiden ervoor kiezen om eigen baas te zijn. Het aantal hoogopgeleide zzp’ers steeg met 130.000, bijna tweederde van de totale toename.

De behoefte van een geld lening voor zelfstandigen

Als zelfstandige kun je te maken hebben met de behoefte naar financiering.

In de oprichtingsfase van je bedrijf kun je geld nodig hebben om de eerste inventaris te kopen. Stel dat je kapster bent, dan moet je een salon inrichten. Als bouwvakker heb je minder investeringen nodig; een veiligheidshelm en gereedschap lijkt voldoende om het werk te kunnen doen. Een zelfstandige consultant heeft misschien een computer nodig en de basis software (Windows, Office) en kan voor de rest gelijk aan de slag met klanten binnenhalen.

Als het goed gaat met je bedrijf, dan wil je groeien. Ook zonder personeel kun je groeien. Misschien moet je wel kantoorruimte gaan huren om klanten te ontvangen. Of heb je een zuinigere auto nodig omdat je veel op de weg bent. Of in het geval van een zelfstandige die een winkel heeft, heb je meer voorraad nodig.

Kortom, in verschillende fasen van je bedrijfsvoering kun je de behoefte hebben om aan financiering te komen. Een lening lijkt daarvoor een logische vervolgstap. Helaas is het voor een zelfstandige zeer lastig in de huidige marktomstandigheden om aan een geld lening te komen. Als een geld lening voor zelfstandigen bij de bank lastig is, dan moet je andere manieren zoeken om je bedrijf te kunnen financieren.

De overheid als bron voor een geld lening voor zelfstandigen

De overheid biedt diverse leningen voor zelfstandigen. De bekendste is microkrediet. Dit wordt aangeboden door Qredits, een overheidsonderdeel. Bij microkrediet kun je tussen de 30k-50k lenen. Je betaalt een rente die marktconform is. Een voordeel van deze lening is dat je niet met schulden wordt opgezadeld als je bedrijf mislukt. Een ander voordeel is dat men in principe iedereen een gelijke kans geeft bij de beoordeling van de lening. Ook als je een keer eerder een bedrijf hebt gehad en failliet bent geweest of als je als particulier schulden hebt gehad, dan kun je nog steeds in aanmerking komen voor microkrediet. Een nadeel van microkrediet is dat het wel enkele weken tot maanden kan duren voordat je de lening hebt. Het blijft een overheidslening: daar moet dus eerst over vergaderd worden en gekeken worden of je voldoet aan alle eisen.

Internet als bron voor een geld lening voor zelfstandigen als je sneller geld nodig hebt

Heb je sneller geld nodig als zelfstandige? Het bedrijfsleven heeft de reputatie om sneller leningen te verstrekken dan de overheid. Als startend ondernemer kun je weliswaar lastig aan geld komen via banken. Als particulier heb je meer mogelijkheden. Een slim trucje wat sommige zelfstandigen gebruiken is een minilening afsluiten op internet. Dit is een kleine lening tot 1000 euro die je kunt afsluiten bij een handjevol online kredietaanbieders. Een minilening heeft 3 voordelen: het eerste is dat de lening extreem snel is. Bij goedkeuring kun je dezelfde dag nog het geld op je rekening krijgen. Een tweede voordeel is dat er geen BKR check wordt gedaan. Als derde voordeel, en dit maakt het interessant voor ondernemers, is dat je ook kunt lenen zonder loonstrook. Als ondernemer heb je geen loonstrook aangezien je je eigen baas bent. Bij deze minilening aanbieders kun je geld lenen omdat je kunt lenen met garantstelling. Dat betekent dat je iemand opgeeft (iemand die je kent en die hierin akkoord is) die borg wil staan voor jouw lening. Die persoon moet dan wel een inkomen hebben. Op die manier kun je als zelfstandige vrij snel tot 1000 euro lenen zonder jaarcijfers.

Een vierde voordeel van deze lening is dat je – momenteel – geen rente betaalt voor een minilening. De randvoorwaarde is dat je de lening wel op tijd terugbetaalt.

Heb je meer dan 1000 euro nodig? Dan kun je dit trucje herhalen en bij diverse minilening aanbieders tegelijkertijd lenen met garantstelling. Hiermee kun je op zeer korte termijn tussen de 1000 en 4000 euro lenen.

Conclusie: voor een geld lening voor zelfstandigen kun je op een slimme manier op internet terecht

Als zelfstandige is een geld lening via banken een doodlopende straat. Toch kun je een paar duizend euro lenen. De overheid biedt microkredieten aan echter zal dit proces weken tot maanden duren voordat je weet of je daadwerkelijk een lening krijgt. Als je sneller geld wilt, dan is een minilening zonder loonstrook of garantstelling een wijze om aan geld lening te komen.