Hoe regel je als zzper je zakelijke financiering?

Als je hebt besloten de stap te wagen en je eigen onderneming te starten, dan is de volgende vraag: hoe regel je als zzper je zakelijke financiering? Hier meer informatie over waar te beginnen.

Hoe regel je als zzper je zakelijke financiering?

Het is nogal een stap: het besluit dat je een onderneming gaat starten. Waarschijnlijk heb jij al allerlei ideeën en plannen voor ogen nu het zover is. Maar nadat je je hebt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel loop je tegen een probleem aan. Waar moet je beginnen? Om geld te verdienen moet je namelijk producten of diensten te koop aanbieden en klanten vinden, maar om dat te doen is eerst geld nodig. Het lenen van geld om een onderneming op te starten is daarom zo gek nog niet. Maar toch vinden veel mensen dit een te groot risico. Wat zijn de andere mogelijkheden? Hieronder enkele tips

Tip 1 bij hoe regel je als zzper je zakelijke financiering? | Begin klein

Het is als onderneming vaak belangrijk om eerst zo goed mogelijk een netwerk en bekendheid op te bouwen. Het devies luidt: begin klein. Maak kenbaar aan anderen waar je mee bezig bent en meet direct of er enthousiasme is voor jouw ideeën. Zo kun je stapje voor stapje toewerken naar een groter publiek en naarmate jouw onderneming langer bestaat en meer naamsbekendheid heeft, kun je ook meer en nieuwere producten aanbieden.

Tip 2 bij Hoe regel je als zzper je zakelijke financiering? | Zoek een toegankelijke lening

Het vinden van een lening aanbieder voor zakelijke financiering is niet gemakkelijk, zeker niet als starter in deze financieel lastige tijden. De kans is groot dat jij niet terecht kunt bij bijvoorbeeld de bank. Bovendien zijn beschikken over de juiste papieren van heel groot belang. Een waterdicht bedrijfsplan en indien mogelijk een jaarverslag of jaarcijfers vergroten de kans op een lening aanzienlijk. Niet alleen bij een lening bij de bank, maar ook bijvoorbeeld als je microkrediet aanvraagt bij de overheid of wanneer je geld wilt lenen bij particulieren. De enige soort leningen waarbij papieren er niet toe doen, zijn de minileningen op internet.

Een minilening is daarom vaak geschikt voor jou als starter, aangezien deze leningen heel toegankelijk zijn. Het nadeel dat daartegenover staat is wel weer dat het enkel om leningen van kleine bedragen gaat. Onder een klein bedrag wordt daarbij meestal een bedrag tot 1000 euro verstaan. Bij deze leningen gaat het dus enkel om kleine bedragen, maar wel is het een gemakkelijk manier om online geld af te sluiten voor jouw onderneming en zo een goede start te kunnen maken!

Tip 3 bij Hoe regel je als zzper je zakelijke financiering? | Crowdfunding

Een vrij recent fenomeen dat erg bekend is, is crowdfunding. Crowdfunding houdt in dat je je product bekend maakt via een platform voor crowdfunding (er zijn er diversen op internet te vinden). Daarbij presenteer je jouw plannen, producten of diensten, die mensen vervolgens alvast kunnen bestellen in ruil voor sponsoring. Indien jij jouw streefbedrag ophaalt op deze manier, kun jij jouw concept realiseren en voldoen aan de vraag naar producten. Je hebt dan geen echte schuld opgebouwd en werkt meteen aan het vergroten van jouw naamsbekendheid. Crowdfunding is daarmee een zeer geliefd middel om zakelijke financiering te regelen!