Krediet voor bedrijf

Hoe zit het met het afsluiten van een krediet voor bedrijf? Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten? Je leest het hier.

Krediet voor bedrijf

Als ondernemer moet je slim investeren en financiering kiezen waar je het meeste uit kunt halen en het minste voor hoeft te betalen. Ook zijn een snelle afhandeling en niet veel gedoe handig om je zaken snel te regelen. In dit artikel bespreken we verschillende wijzen waarop jij jouw bedrijf of investering kunt financieren.

Een krediet voor bedrijf via de bank

De meest gekozen optie voor het lenen van geld via de bank. Wat veel mensen echter niet weten, is dat het lenen van geld via de bank niet de meest gunstige optie is. Banken hanteren vaak strenge voorwaarden die het onmogelijk maken om snel geld te lenen wanneer dat nodig is. Ook kost een lening aanvraag vaak veel tijd, aangezien er allerlei papierwerk en kredietcontroles bij komen kijken. Een lening bij de bank kan een interessante optie zijn indien jij een groot bedrag wilt lenen en papieren geen probleem zijn. Het is immers één van de meest gecontroleerde leningen.

Via de overheid krediet voor bedrijf

Indien jij andere belangen hebt en bijvoorbeeld zoekt naar een toegankelijke lening of een lening die snel af te sluiten is, dan doe je er misschien beter aan om te kiezen voor een lening via de overheid of een lening via internet. De eerste die we bespreken is een lening via de overheid. Deze leningen worden ook wel microleningen genoemd en zijn bedoeld om bedrijven met investeringsplannen en ambitieuze ondernemers te voorzien van een passende lening met gunstige voorwaarden. De hoogte van deze leningen kan variëren. Let wel: het is bij deze leningen belangrijk om je bedrijfsplannen goed op papier te hebben. Het is namelijk essentieel dat jij kunt aantonen wat jij met het geld gaat doen en hoe dat effect oplevert. Je moet jezelf namelijk onderscheiden van de concurrenten om voor een lening in aanmerking te komen.

Via internet een krediet voor bedrijf afsluiten

Een andere mogelijkheid is het afsluiten van een lening via internet. Deze mogelijkheid is vrij nieuw en kan uitkomst bieden indien jij snel en zonder moeite een klein bedrag wilt lenen. Let wel op dat veel lening aanbieders een maximaal te lenen bedrag hanteren. Over het algemeen gelden er weinig andere voorwaarden, wat het belangrijk maakt om zelf goed de veiligheid van de leningen in de gaten te houden. Leen dus alleen als de lening voor jou haalbaar is en daarnaast luidt het devies: leen nooit meer dan je nodig hebt, want geld lenen kost geld.

Kortom, bovenstaande alternatieven op het lenen van geld bij de bank kunnen wellicht ook in jouw situatie uitkomst bieden. Het blijft het belangrijkste om te kijken wat het meest gunstig is voor jouw bedrijf en wat er mogelijk en haalbaar is. Het afsluiten van een lening zou niet teveel risico met zich mee moeten brengen. Een andere mogelijkheid waar je je daarnaast nog in kunt verdiepen is crowdfunding, maar dit noemen we hier niet nadrukkelijk omdat het lang niet voor alle bedrijven en initiatieven geschikt is. Eventueel zou dit wel een overweging kunnen zijn, afhankelijk van het doel en de visie van jouw bedrijf.