Kredietaanvraag als ondernemer

Zou jij graag een kredietaanvraag als ondernemer doen om de financiële middelen te creëren voor die investering? Lees hier wat de beste opties zijn.

Kredietaanvraag als ondernemer

Of je nu al jaren een succesvol bedrijf hebt of juist een bedrijf wilt starten, investeren is van essentieel belang voor de financiële gezondheid van je bedrijf. Juist nu aan het eindpunt van de economische crisis is het het moment om te investeren voor een sterke marktpositie. Investeren in tijden van laagconjunctuur, ook wel als anticyclisch investeren gedefinieerd door econoom Keynes, leidt namelijk tot een betere marktpositie en maakt het bedrijf stabieler. Daarbij zijn de kosten laag, zodat investeren wellicht minder duur is dan gebruikelijk. Echter is het soms het geval dat er niet genoeg kapitaal beschikbaar is voor een investering op het juiste moment. Dan kun je ervoor kiezen om op een andere manier het geld te creëren en dit terug te verdienen. In dit artikel bespreken we drie leenvormen die dan interessant kunnen zijn.

Aandelen uitgeven als kredietaanvraag als ondernemer

Een eerste optie is bekijken wat de mogelijkheden zijn voor het uitgeven van aandelen. Indien er sprake is van de juiste bedrijfsvorm en er geen bezwaren zijn om meer aandelen uit te geven, kan dit interessant zijn. Het voordeel hiervan is namelijk dat er direct kapitaal gecreëerd. Wel is het van belang te beseffen welke risico’s dit met zich meebrengt. Zo kan het soms betekenen dat anderen inspraak krijgen in je onderneming, wat uiteraard niet te ver moet gaan, moet de marktpositie stabiel gehouden worden en heb jij bijvoorbeeld te maken met verplichtingen als een ledenvergadering en het uitkeren van dividend. Bovendien is het uitkeren van aandelen met name bedoeld voor wat grotere bedrijven en dus niet altijd een geschikte optie.

Microlening bij de overheid is kredietaanvraag als ondernemer

Een andere optie is een aanvraag doen voor een microlening. Een microlening is een speciale lening, aangeboden door de overheid, om de economie te stimuleren. Met deze microleningen is het voor ondernemers mogelijk aan een gunstige bedrijfslening te komen, speciaal voor ondernemers. Om in aanmerking te komen voor deze leningen is het van groot belang om je papierwerk op orde te hebben en zodoende over een sterk bedrijfsplan te beschikken. Ambitie is wat van belang is, maar resultaten uit het verleden kunnen ook grote invloed hebben op de goedkeuring van je aanvraag. Hoeveel je precies kunt lenen met behulp van deze leningen verschilt en is afhankelijk van hoeveel nodig zal zijn. Het is niet altijd mogelijk dit krediet af te sluiten, maar de kans is wel aanzienlijk groter dan als ondernemer een lening bij de bank afsluiten.

Online kredietaanvraag als ondernemer

Indien jij een klein bedrijf hebt en het voldoende is om een klein bedrag, onder de 1000 euro, te lenen, dan is online krediet ook een optie. Online krediet wordt aangeboden door online kredietaanbieders die onafhankelijk opereren en minder voorwaarden hanteren dan bijvoorbeeld banken. Dit is mogelijk doordat online kredietverstrekkers minder last hebben van de crisis dan bijvoorbeeld de banken. Bovendien kunnen veel voorwaarden, zoals papierwerk en kredietcontroles, achterwege gelaten worden omdat het enkel gaat om kleine bedragen. Deze leningen staan ook wel bekend als zeer gemakkelijke en toegankelijke leningen, omdat ze snel en zonder veel moeite of voorwaarden online kunnen worden afgesloten.

Er zijn dus verschillende manieren om je financiering rond te krijgen als ondernemer. Ook een regulier krediet bij de bank, bijvoorbeeld het kunst en cultuurbudget van Triodos bank, of een crowdfundingsactie zijn mogelijkheden. Bekijk vooral wat past bij jouw behoeften en visies als ondernemer voor je overgaat tot het aanvragen van krediet.