Lening afsluiten voor innovatie

Ben jij ondernemer en wil jij bijvoorbeeld een lening afsluiten voor innovatie of investering? Dat is op verschillende manieren te regelen!

Lening afsluiten voor innovatie

Voor een bedrijf is het zeer belangrijk om zich altijd te blijven ontwikkelen. Stilstand is achteruitgang. Vandaar dat het essentieel is om nieuwe ideeën en concepten te ontwikkelen, samenwerkingen aan te gaan en om te investeren in een bedrijf. Helaas is er hier niet altijd de mogelijkheid voor qua financiële middelen. Om toch de uitbreidingen en investeringen te kunnen doen die noodzakelijk zijn voor jouw bedrijf, is het van belang om jouw uitgaven te financiëren met behulp van een lening. Maar dat betekent niet direct dat je naar de bank moet stappen voor een lening. Het financiëren van een innovatie kun je namelijk op veel verschillende manieren regelen!

Manieren voor lening afsluiten voor innovatie

Er zijn verschillende methoden beschikbaar voor bedrijfsfinanciering. Je kunt kiezen voor een lening bij de bank, maar in sommige gevallen zijn andere methoden van financiering efficiënter. Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

– Microfinanciering: Deze methode van financiering is speciaal gecreeërd om (startende) bedrijven meer mogelijkheden te geven om hun plannen te financiëren, tegen gunstige tarieven om het ondernemersklimaat gunstig te houden in ons land
– Lenen via internet: in tegenstelling tot banken hanteren lening aanbieders op internet veel minder strenge voorwaarden wat het afsluiten van een lening voor veel meer mensen toegankelijk maakt en bovendien een stuk gemakkelijker
– Crowdfunding: deze nieuwe methode van lenen is gericht op toekomstige consumenten die bereid zijn tegen een kleine wederdienst of toekomstig product een initiatief financieel te steunen

Voordelen verschillende soorten financiering voor lening afsluiten voor innovatie

Elke soort financiering heeft zijn voordelen. Welke financiering het meest geschikt is, is afhankelijk van de wijze waarop de prioriteiten zijn gesteld en van de situatie van het bedrijf.

Zo heeft microfinanciering als voordeel dat het met deze financiering mogelijk is om aanzienlijke bedragen te lenen. Indien jij als bedrijf dus een redelijk groot bedrag wilt lenen, is microfinanciering waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om dit te realiseren. Bovendien profiteer je met microfinanciering van gunstige tarieven, aangezien het doel van deze leningen is om de economie en het bedrijfsleven een impuls te geven.

De voordelen van online lenen zijn vooral dat deze leningen zeer toegankelijk zijn. Online lening aanbieders hanteren veel minder voorwaarden dan reguliere kredietverstrekkers. Zo blijven bijvoorbeeld zwarte lijst checks gewoon achterwege en is papierwerk niet nodig. Bovendien is het afsluiten van deze leningen zeer gemakkelijk, aangezien jij gewoon vanachter je computer je leningaanvraag kunt regelen!

Tot slot is er crowdfunding. Deze methode van lenen is vooral om twee redenen heel interessant. Allereerst is het voordeel van dit soort methoden van financiering dat er geen restschuld overblijft, behalve de diensten of producten die beloofd zijn. Daarnaast is crowdfunding een zeer goede manier om direct publiciteit en naamsbekendheid te creeëren voor je initiatief of investering.

Nadelen soorten financiering bij lening afsluiten voor innovatie

Natuurlijk zijn er ook nadelen verbonden aan de verschillende soorten financiering. Per soort financiering de mogelijke nadelen op een rij.

Een nadeel van microfinanciering is dat er vaak papierwerk nodig is. Er zijn veel bedrijven die zich aanmelden voor microfinanciering, zodat dus niet iedereen in aanmerking komt voor deze leningen. Daarom wordt er streng geselecteerd en moet al het papierwerk op orde zijn. Schulden of een negatieve BKR zijn niet acceptabel en ook maak je minder kans als bedrijf wanneer er sprake is van rode cijfers. Een sterk bedrijfsplan kan ook de doorslag geven.

Het grote nadeel van de online leningen is dat het vaak enkel mogelijk is om kleine bedragen te lenen met deze leningen. Indien het om grotere investeringen gaat voldoen deze leningen vaak dus niet en moet een andere wijze van financiering worden overwogen.

Tot slot is het nadeel van crowdfunding dat niet ieder concept geschikt is voor deze wijze van financiering. Sommige initiatieven of investeringen zijn niet aantrekkelijk om te presenteren aan het publiek en zullen niet genoeg steun van de consument verkrijgen. Daardoor is crowdfunding niet altijd toe te passen: vooral de vernieuwende concepten zullen hier voordeel van ondervinden.
Een lening afsluiten voor innovatie is dus een goed idee, maar de wijze van financiering ligt nog open. Bepaal voor je bedrijf wat de prioriteiten zijn en wat er mogelijk is. Op die manier kun je jouw investering zorgeloos financieren om te groeien!