Lening met minder papierwerk

Heb jij een bedrijf waarin je wilt investeren en wil jij een lening met minder papierwerk? Lees hier over alle mogelijkheden.

Lening met minder papierwerk

Een lening afsluiten en je financiën rondkrijgen is voor velen één van de minst leuke aspecten van het hebben van een bedrijf. Toch is het wel essentieel om een solide financiering te regelen. Zo zorg je voor een goede basis om te groeien. Daarbij is het uiteraard belangrijk dat je niet teveel risico neemt en dat een investering zich op de korte termijn terugverdiend zodat je niet met schulden blijft zitten. Wat de mogelijkheden zijn voor lenen met een eigen bedrijf lees je in dit artikel.

Is bij de bank lening met minder papierwerk een optie?

Bij de bank zijn over het algemeen veel voorwaarden en regels als het aankomt op lenen, zeker bij zakelijk krediet. Het is dan verplicht om papieren te laten zien, zoals jaarcijfers en bedrijfsverslagen. Ook andere zaken kunnen nog belangrijk zijn, waardoor het niet gemakkelijk is om snel aan zakelijk krediet te komen via de bank. Indien jij wel aan alle voorwaarden en dergelijke voldoet dan is lenen via de bank wel interessant omdat het mogelijk is om een relatief groot bedrag te lenen, die past bij jouw financieringsbehoefte. Een andere optie die voor veel ondernemers interessant is is microfinanciering. Een speciaal krediet dat wordt aangeboden door de overheid aan ondernemers om financieren en investeren voor bedrijven te stimuleren. De voorwaarden van deze leningen zijn dan ook interessanter, hoewel er wel gewoon papierwerk bij komt kijken.

Snelle online lening met minder papierwerk?

Indien jij het liefst snel en zonder veel gedoe wilt lenen en een klein bedrag voldoende is, is het misschien onnodig om je door alle moeilijkheden van online lenen heen te worstelen. Je hebt dan ook de optie voor het afsluiten van online krediet zonder teveel voorwaarden. Online lening aanbieders bieden via internet namelijk interessante kredieten aan waarbij je met weinig voorwaarden te maken krijgt. Papierwerk is vaak niet nodig, maar natuurlijk moet jij verder wel aan de wettelijke eisen voor krediet voldoen. Een kleine lening op internet is wel vaak een lening met een korte looptijd en kan bovendien maximaal tot een bedrag van ongeveer 1000 euro. Deze kredieten bieden dus alleen in sommige situaties uitkomst.

Crowdfunding als lening met minder papierwerk

Een ander populair alternatief is crowdfunding. Met crowdfunding zamel je geld in voor een bepaald idee of bedrijfsplan en kunnen consumenten hierin investeren zodat het ook daadwerkelijk gerealiseerd te worden. Zij ontvangen dan achteraf een beloning. Het voordeel van deze investeringswijze is dat je de consumenten betrekt bij jouw onderneming en geen echte schulden overhoudt. Bovendien betaal je enkel de kosten voor het crowdfundingsplatform maar geen rente. Wel moet je er rekening mee houden dat je wel een campagne moet opzetten om genoeg belangstelling voor jou idee te krijgen en je idee moet aansluiten bij de behoefte van de consument.

Lening met minder papierwerk is dus mogelijk, maar het is belangrijk om te kijken of bepaalde opties voor jou haalbaar en interessant zijn. In de meeste gevallen kun jij jouw financiering direct rond maken, gewoon online!