Manieren om je investeringen te financieren

Wil jij als ondernemer jouw bedrijf een impuls geven door te investeren? Lees hier dan meer over de verschillende manieren om je investeringen te financieren.

Manieren om je investeringen te financieren

Je bedrijf is belangrijk en om zeker te zijn dat alles goed komt en goed loopt kun je wel blijven investeren. Een goede investering op zijn tijd is dan ook van essentieel belang om je onderneming te starten, maar ook te onderhouden. Helaas beschik jij als ondernemer niet altijd zomaar over de juiste financiële middelen. Het is daarom soms noodzakelijk om je financiering op een andere manier te regelen. Je kunt in zee gaan met particulieren in ruil voor zeggenschap, maar het is begrijpelijk dat jij liever niet de touwtjes uit handen geeft. Het is dan ook altijd aan te raden om voorzichtig om te springen met lenen bij particulieren. Maar een lening bij de bank behoort niet altijd tot de mogelijkheden. Waar vind je als ondernemer nog meer krediet voor een investering? Meer over zakelijk lenen vind je hier.

Microkrediet behoort tot de manieren om je investeringen te financieren

Een oplossing die vaak uitkomst biedt is het afsluiten van microkrediet. Microkrediet is een speciaal krediet dat door de overheid wordt aangeboden aan ondernemers, om bepaalde investeringen te financieren. Op die manier probeert de overheid de economie te stimuleren en het ondernemersklimaat gunstig te houden. Voor jou als ondernemer kan microkrediet dus een mooie kans zijn. Als jij jouw papieren als jaarcijfers of jaarverslagen of een bedrijfsplan goed op orde hebt, je idee goed hebt uitgedacht en met nieuwe input kan komen, dan is de kans groot dat je je investering op deze manier kunt financieren. Daarbij varieert de grote van de lening aanzienlijk, afhankelijk van de aard van de investering en het benodigde bedrag.

Lenen op internet behoort tot de manieren om je investeringen te financieren

Indien jij slechts een klein bedrag wilt lenen, snel aan geld moet komen of niet in staat bent een microkrediet af te sluiten, kun je je wenden tot lenen op internet. Hoewel het misschien allereerst gek klinkt, kan deze methode van lenen in veel situaties uitkomst bieden. Het online lenen is echt in opkomst, omdat het het een stuk vergemakkelijkt. Zo hoef jij niet meer allerlei papierwerk te regelen en hoef jij niet op afspraak te komen. Je kunt jouw lening met enkele drukken op de knop gewoon van huis uit afsluiten! Daarbij zijn er weinig voorwaarden waarmee jij rekening moet houden en kun jij snel over geld beschikken. Het enige nadeel van deze leningen is wel dat het over het algemeen enkel gaat om kleine bedragen, tot ongeveer 1000 euro. Voor grotere investeringen voldoet deze methode van lenen dus niet, hoewel het in sommige gevallen mogelijk is om het geld dat je bij verschillende lening aanbieders op internet hebt geleend te combineren.

Crowdfunding behoort tot de manieren om je investeringen te financieren

Een relatief nieuwe manier van financieren is het inventieve crowdfunding. Met crowdfunding heb jij een platform waarop je sponsorgeld ophaalt en tevens de interesse voor jouw nieuwe product kunt peilen. Crowdfunding is eigenlijk het aanbieden van je diensten of producten via een platform en mensen aanbieden een toekomstige aankoop te doen. Het geld dat jij daarmee ophaalt kun jij gebruiken om je ideeën te realiseren, zodat je uiteindelijk jouw investeerders hun producten of diensten kunt leveren. Op deze manier kun je dus zelf je streefbedrag bepalen, maak je geen echte schulden en creëer je alvast een publiek voor jouw nieuwe onderneming. Crowdfunding is de afgelopen jaren steeds populairder geworden.