Snel een zakelijke lening afsluiten

Is jouw doel als ondernemer snel een zakelijke lening afsluiten? Wellicht is dit gemakkelijker te regelen dan je denkt!

Snel een zakelijke lening afsluiten

Als ondernemer ben je op zoek naar de beste lening, met de grootste voordelen en de laagste kosten. Maar ook is het belangrijk dat je deze lening vervolgens snel en moeiteloos kunt afsluiten, zonder allerlei afspraken, voorwaarden en controles. Indien je wel veilig wilt lenen, wat is dan de beste methode om zakelijk te lenen? Hieronder enkele vormen van zakelijke leningen op een rijtje.

Bij de bank snel een zakelijke lening afsluiten

Een eerste, en de meest bekende, mogelijkheid is het afsluiten van zakelijk krediet bij de bank. Veel banken adverteren met deze leningen en voeren onderling een strijd voor de laagste rente. Dat lijkt allemaal zeer aantrekkelijk, maar ik werkelijkheid komt er wel veel bij deze leningen kijken. Onafhankelijk van de hoogte van de lening zullen er allerlei afspraken en controles plaatsvinden. Een strak jaarplan en positieve jaarcijfers zijn vereist. Een BKR registratie betekent dat het niet mogelijk is te lenen. Vandaar dat meestal wordt aangeraden enkel een zakelijke lening bij de bank af te sluiten mits het om leningen van grote bedragen gaat. Deze leningen zijn namelijk op geen andere wijze sneller of gemakkelijker af te sluiten. In tegenstelling tot de wat kleinere leningen. Indien jij bij de bank niet in aanmerking komt omdat jij een starter bent is het ook vaak nog een optie om microfinanciering aan te vragen bij de overheid. Met deze financiering proberen zij ondernemers en starters te helpen en stimuleren.

Kleine online lening bij snel een zakelijke lening afsluiten

Indien het dus om een klein bedrag gaat, waarbij onder een klein bedrag vaak bedragen tot 1000 euro vallen, is het vaak aantrekkelijker om te lenen via minilening aanbieders. Deze aanbieders verbinden namelijk veel minder voorwaarden aan hun leningen, zodat jij sneller en efficiënter kunt lenen. Over het algemeen is een BKR registratie geen probleem, hoef jij geen papieren te laten zien en niet op afspraak te komen. Jij kunt deze leningen gewoon direct online afsluiten vanachter jouw computer. Een kleine online lening is daarmee de snelste en gemakkelijkste manier van lenen, maar alleen interessant wanneer het gaat om kortlopende leningen van kleine bedragen.

Crowdfunding in plaats van snel een zakelijke lening afsluiten

Een andere populaire manier van lenen tegenwoordig is het aanwenden van crowdfundingcampagnes. Crowdfunding is het inzamelen van geld bij consumenten die alvast een bestelling willen plaatsen. Met het opgehaalde geld is het vervolgens mogelijk om de plannen, producten of diensten te realiseren en zo de sponsoren terug te betalen. Deze methodes zijn al tientallen jaren in gebruik, maar worden steeds populairder. Indien je een goed, origineel verkoopbaar concept hebt is deze methode van financiering aantrekkelijk, aangezien je geen schulden overhoudt en nauwelijks kosten maakt. Daarnaast creëer je direct al een publiek voor je bedrijf, wat ook interessant is. Diverse crowdfundingplatformen vind je online via internet.

Snel een zakelijke lening afsluiten is dus op verschillende manieren te realiseren. Welke methode in jouw persoonlijke situatie aantrekkelijk is hangt van verschillende factoren af. In ieder geval is het van belang om goed je opties te doorlopen voordat je vast zit aan een lening die wellicht niet biedt wat je zoekt.