Snel geld lenen voor bedrijf

Ben jij een ondernemer en zou jij graag snel geld lenen voor bedrijf? Hieronder bespreken we enkele efficiënte manieren om direct je bedrijfsfinanciering te regelen!

Snel geld lenen voor bedrijf

Of je nu starter bent of ervaren ondernemer, het regelen van je zakelijke financiering is altijd een belangrijk punt. Wat is het meest veilig, wat is het meest efficiënt en wat is het voordeligste? Het nadeel van zakelijk lenen bij de bank, wat veruit de meeste ondernemers kiezen, is dat er veel onnodige formaliteiten en papieren aan verbonden zijn. Een slimme ondernemer doet er dus goed aan de verschillende opties af te wegen en vergelijken en te kiezen voor de best passende financiering, en tevens de meest efficiënte.

Via de overheid snel geld lenen voor bedrijf

Een eerste mogelijkheid voor ondernemers is het aanvragen van een microlening via de overheid. De overheid biedt speciale ondernemerskredieten, om er zo voor te zorgen dat de economie een impuls krijgt en ambitieuze ondernemers een goede ondersteuning krijgen. Deze leningen zijn dan ook vaak voorzien van zeer gunstige voorwaarden. Wel is het van belang dat jouw ideeën en bedrijfsplannen goed uitgedacht en uitgewerkt zijn, aangezien je deze wel zult moeten presenteren aan een jury om voor een microlening in aanmerking te komen.

Online snel geld lenen voor bedrijf

Een andere populaire optie om zelfstandig je bedrijfsfinanciering te regelen is door een lening af te sluiten bij een online kredietverstrekker. Op internet zijn namelijk diverse aanbieders te vinden die het lenen van kleine bedragen toegankelijk willen houden voor zowel particulieren als ondernemers. Zo hoef je geen rekening te houden met papierwerk en kredietchecks, maar wel met het feit dat je slechts kleine bedragen kunt lenen, meestal tot ongeveer 1000 euro. Je hoeft je niet te verantwoorden over de reden van lenen en hebt veel vrijheid. Echter is het dus wel noodzakelijk dat het slechts om een klein bedrag gaat, aangezien de mogelijkheden bij deze lening aanbieders beperkt zijn.

Met crowdfunding snel geld lenen voor bedrijf

Voor ideeën en bedrijfsplannen waar veel animo voor is, kan het ook lonen om een crowdfundingsactie op te zetten. Een crowdfundingsactie loopt via een crowdfundingsplatform en geeft mensen de mogelijkheid om jou voor een zelfgekozen bedrag te sponsoren (vaak in ruil voor een tegenprestatie). Wanneer het streefbedrag bepaalt is, wordt het geld uitgekeerd en kan jij je bedrijfsplannen realiseren en de tegenprestaties leveren. Deze methode van lenen is dus zonder restschuld en daardoor zeer populair. Wel is het van belang dat jouw ideeën verkoopbaar zijn en dat er genoeg animo voor is. Een groot bereik (via social media) is dus wel aan te raden.

Kortom, voor jou als ondernemer zijn er diverse mogelijkheden om je bedrijfsfinanciering rond te krijgen. Dit is geheel afhankelijk van jouw wensen, visie en persoonlijke situatie, maar door de verschillende mogelijkheden tegen elkaar af te wegen heb je uiteindelijk de beste deal.