Veilig bedrijfskrediet afsluiten

Ben jij (startend) ondernemer en wil jij graag snel, efficiënt en veilig bedrijfskrediet afsluiten? Hieronder vind je onze tips voor snel en verantwoord zakelijk lenen!

Veilig bedrijfskrediet afsluiten

Het afsluiten van krediet vinden veel ondernemers een tijdrovende en lastige klus. In de hectiek van het opstarten van een bedrijf zijn strenge voorwaarden en ingewikkelde aanvraagprocedures dan ook niet erg wenselijk. Het goede nieuws is dat er voldoende alternatieven zijn voor ondernemers die snel en veilig bedrijfskrediet willen afsluiten. Lees snel verder over de verschillende opties.

Met microlening veilig bedrijfskrediet afsluiten

Eén eerste mogelijkheid voor kredietverstrekkers om geld bij te lenen en direct vervelende voorwaarden of aanvraagprocedures te omzeilen, is te bekijken of er mogelijkheden zijn om een microlening af te sluiten. Deze kredieten worden aangeboden door de overheid en hebben als doel om bedrijfsfinanciering toegankelijk te maken. Deze leningen hebben vaak gunstige voorwaarden en de hoogte van de bedrijfsleningen kan in overleg worden afgestemd. Wel is het van belang te beseffen dat je te maken krijgt met een jury en competitie van andere ondernemers met innovatieve bedrijfsplannen. Je zult je eigen investeringen en bedrijf dus moeten kunnen promoten en verantwoorden.

Online veilig bedrijfskrediet afsluiten

Een andere mogelijkheid die de laatste jaren steeds populairder is geworden, is het aanvragen van krediet via internet. Deze speciale online kredietverstrekkers willen het lenen van geld namelijk voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk maken. Om die reden zijn papierwerk en kredietcontroles vaak niet nodig. Wel is het zaak dat je zelf verantwoordelijkheid neemt en je goed laat informeren over de voorwaarden en mogelijkheden van online krediet. Gemiddeld genomen kun je met deze kredieten tot ongeveer 1000 euro lenen.

Crowdfundingscampagne in plaats van veilig bedrijfskrediet afsluiten

Een andere optie is het geld voor jouw investering inzamelen met behulp van sponsors. Zo hoef je niet een krediet aan te vragen en hoef je het geld uiteindelijk dus ook niet terug te betalen. Wel is het vaak zo dat je een tegenprestatie levert, die je zelf kunt vaststellen. Om een crowdfundingscampagne via een crowdfundingsplatform te laten slagen is het zeer belangrijk dat er genoeg animo is voor jouw concept en dat je een groot bereik hebt via (social) media kanalen.

Al met al zijn er dus verschillende methoden van financiering te bedenken waarop veilig bedrijfskrediet afsluiten geregeld kan worden. Welke methode in jouw situatie de beste keuze is, hangt af van verschillende factoren, zoals hoeveel krediet je precies nodig hebt, op welke termijn jij kunt terugbetalen, of jouw bedrijfsplannen verkoopbaar zijn en of je geen bezwaar hebt op een kredietcontrole of papierwerk. Voor iedere ondernemer is er een passend krediet te vinden!