Veilige bedrijfslening afsluiten

Bij het afsluiten van iedere lening staat veiligheid voorop. Lees hier alles over een veilige bedrijfslening afsluiten!

Veilige bedrijfslening afsluiten

De meeste ondernemers stappen voor het afsluiten van krediet naar de bank. De leningen van de bank zijn vaak beperkt in die zin dat er veel voorwaarden en controles van toepassing zijn. Denk aan een vast contract of een BKR toetsing. Indien het voor jou nuttig is om snel en zonder belemmeringen te lenen voor een investering, kan het dus interessant zijn om verder te kijken naar alternatieve mogelijkheden. Anno 2016 kun jij als ondernemer namelijk ook kiezen voor een alternatief krediet.

Via internet een veilige bedrijfslening afsluiten?

Indien jij denkt aan zakelijk lenen is een online krediet wellicht niet het eerste wat in jou opkomt. Echter is het vaak minder onveilig om via internet te lenen dan je zou denken. Ook online kredietverstrekkers moeten zich namelijk houden aan de wettelijke voorwaarden en daarnaast zijn de voorwaarden altijd terug te vinden op de website, die jij dus altijd goed moet doorlezen. Houd er bij deze leningen bovendien rekening mee dat je enkel kleine bedragen kunt lenen en leen dan ook nooit meer dan nodig. Het voordeel van deze online leningen is wel weer dat deze snel en gemakkelijk online kunnen worden afgesloten en dat je vaak snel geld ontvangt zonder gedoe. Dit zijn dan ook de voornaamste redenen waarom bedrijven kiezen voor een online krediet.

Mircolening als veilige bedrijfslening afsluiten

Een andere populaire manier om geld te lenen voor je onderneming is te kiezen voor een microlening via de overheid. Deze speciale bedrijfsleningen zijn in het leven geroepen om ambitieuze ondernemers op de juiste weg te helpen. Er zijn weinig voorwaarden aan deze leningen verbonden en afhankelijk van de situatie zijn een langere looptijd of het lenen van een hoger bedrag mogelijk. Wel moet je om voor deze leningen in aanmerking te komen voor een jury verschijnen en je jaarcijfers en bedrijfsplannen goed op orde hebben.

Met crowdfunding een veilige bedrijfslening afsluiten?

Technisch gezien is een crowdfundingscampagne geen lening, immers hoef je dit geld niet terug te betalen. Wel is het vaak een slimme wijze van investering. Of deze optie voor jou interessant is hangt af van jouw bereik (op social media kanalen), je doelgroep en de verkoopbaarheid van jouw (nieuwe) concept. Het kan nuttig zijn om hier een social media expert voor in de arm te nemen en goed onderzoek te doen naar de mogelijkheden. Het voordeel van crowdfunding gebruiken als zakelijke financiering is dat je de restschuld niet terug hoeft te betalen.

Kortom, er zijn voor jou als ondernemer verschillende mogelijkheden die je kunt aanwenden voor het bijlenen van bedrijfskrediet. Je kunt een regulier krediet aanvragen, maar ook kiezen voor een online krediet of microlening. In sommige gevallen is een crowdfundingscampagne de best passende oplossing. Welke optie het beste past hangt af van jouw eigen wensen en de voorwaarden die per kredietverstrekker kunnen variëren.