Zakelijk krediet aanvragen zonder jaarcijfers

Heb jij een geweldig idee voor je huidige bedrijf of een geheel nieuw bedrijf? Er zullen weinig mensen zijn die het mogen voor zo’n plan al klaar hebben liggen. De meeste mensen zullen dus naar de bank moeten voor het aanvragen van een zakelijk krediet. Veel ondernemers denken echter dat je voor een zakelijk krediet altijd jaarcijfers nodig hebt. Dit is niet waar. Ook zonder jaarcijfers kun je een zakelijk krediet aanvragen.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor ondernemers om een zakelijk krediet aan te vragen. Deze mogelijkheden gelden ook voor startende ondernemers.
Als je opzoek gaat naar een lening dan zul je hoogstwaarschijnlijk eerst bij je eigen bank gaan kijken of ze je daar een lening willen verschaffen. Dan willen ze vaak inderdaad jaarcijfers zien en bewijs van genoeg ondernemerservaring. Banken bieden echter vaak wel leningen tot ongeveer 10.000 euro aan waarvoor je geen jaarcijfers of ervaring hoeft aan te kunnen tonen. Dit is voor de bank een klein bedrag, echter voor jou kan het genoeg zijn om je bedrijfsplan voor een deel te financieren.

Om een zakelijk krediet van de bank te kunnen krijgen verlangt de bank vaak ook van de ondernemer dat hij zelf een groot geldbedrag in zijn ondernemingsplan investeert. Dit laat de bank zien dat jij als ondernemer in jouw eigen ideeën gelooft. Het inbrengen van een groot geldbedrag, ook wel eigenvermogen, moet je natuurlijk wel hebben. Echter is het geld van een spaarrekening vaak niet genoeg om te voldoen aan het geldbedrag dat je uit eigenvermogen moet investeren. Familie kan dan een uitkomst bieden. Is er bijvoorbeeld ene rijke oom die ook gelooft in jouw ondernemingsplan, dan kan hij het deel dat je uit eigenvermogen moet inleggen financieren. Maak hierover wel goede afspraken met elkaar en zet deze zwart of wit. Op die manier voorkom je eventuele onenigheden over terugbetalen etc.[ad#336×280-rechts]

Voor de startende ondernemers zijn er ook nog andere opties om aan een krediet te komen. Er zijn namelijk in Nederland maar ook in Europa subsidiepotjes gemaakt voor ondernemers die in bepaalde branches aanwezig zijn. Voorbeelden van deze branches zijn; milieu, energie en innovatie. Dit zijn maar een paar categorieën van de velen die er zijn. Om uiteindelijk zo’n subsidie te ontvangen vergt nogal wat werk. Er zijn bedrijven die je bij het vinden van een subsidie helpen en zo je zoektocht verkleinen.

Dan is er nog een optie om aan krediet te komen voor je onderneming. Er zijn namelijk investeerders, zowel zakelijk als particulier, die geld willen investeringen in jouw onderneming. De voorwaarden hierbij zijn vaak dat je investeerder een percentage krijgt van de jaaromzet en de winst die jij maakt. Via internet kun je verschillende investeerders vinden. Let wel op de voorwaarden die zij stellen deze verschillen namelijk per investeerder en het is dus altijd de moeite waard om met meerder investeerders in gesprek te gaan.