Zakelijk krediet zonder papierwerk

Wist jij dat het voor sommige investeringen mogelijk is om zakelijk krediet zonder papierwerk af te sluiten? Lees hier meer over de verschillende methoden van zakelijk financieren.

Zakelijk krediet zonder papierwerk

Iedere ondernemer kent het belang van investeren en weet dat het soms noodzakelijk is om hiervoor extra geld bij te lenen. Het is echter belangrijk dat het afsluiten van een lening zo snel en gemakkelijk mogelijk te regelen is, zodat een investering snel van de grond komt. Als ondernemer zit je niet te wachten op papierwerk en onnodige kredietcontroles. Afhankelijk van het te lenen bedrag en de looptijd van de lening zijn er verschillende manieren om zakelijk te lenen naast het afsluiten van een lening bij de bank. In dit artikel bespreken we er drie.

Microlening als zakelijk krediet zonder papierwerk

Er zijn vaak mogelijkheden om aan zakelijk krediet te komen via de overheid, de zogenaamde microleningen. Deze leningen zijn in het leven geroepen om (startende) ondernemers te ondersteunen en de economie een impuls te geven. Je komt voor een zakelijke microlening in aanmerking mits je innovatieve bedrijfsplannen hebt, ambitieus bent en het papierwerk goed op orde hebt. Het voordeel van deze leningen is dat de looptijd en het te lenen bedrag kan oplopen, afhankelijk van de financieringsbehoefte en dat er vaak gunstige voorwaarden gelden.

Online zakelijk krediet zonder papierwerk

Een recente ontwikkeling op de financiële markt zijn de online kredieten. Deze online leningen maken het mogelijk om vanachter de computer snel extra geld te lenen wanneer nodig. Het voordeel daarvan is dat kredietcontroles en papierwerk meestal niet nodig zijn, jij kunt de lening wanneer gewenst direct online afsluiten. De voorwaarden zijn gunstig bij online kredieten, het enige nadeel is dat jij zelf verantwoordelijkheid moet nemen bij deze lening aanbieders en dat het enkel mogelijk is kleine bedragen te nemen. De online kredieten zijn daarom ook niet voor iedere zakelijke financiering geschikt.

Crowdfunding als zakelijk krediet zonder papierwerk

Een andere mogelijkheid die populair is wanneer je als ondernemer extra geld wilt lenen is om een crowdfundingsactie op te zetten. Door een crowdfundingsactie op te zetten via een crowdfunsingsplatform geef je klanten de mogelijkheid jouw ideeën en investeringen te sponsoren, eventueel in ruil voor een dienst of product. Zo houd je aan het einde van de campagne geen restschuld over en bouw je tevens direct aan je naamsbekendheid. Een nadeel bij deze wijze van financiering is dat het niet voor ieder bedrijf een geschikte methode van financieren is, aangezien er niet genoeg animo is. Ook is een goede marketingsstrategie hierbij zeer belangrijk, aangezien je wel genoeg sponsoren moet kunnen bereiken.

Zakelijk krediet zonder papierwerk is dus op verschillende manieren te regelen. Om te bepalen wat de beste financieringswijze is kan het nuttig zijn om de mogelijkheden bij de bank, overheid, online kredietverstrekkers en crowdfundingsplatformen op een rijtje te zetten en te vergelijken. Houd altijd rekening met de voorwaarden en neem geen onnodige risico’s, zodat je voor jouw investering een solide fundering aanlegt.