Zakelijk lenen zonder jaarcijfers

Ben jij een ambitieus ondernemer en wil jij graag zo snel mogelijk zakelijk lenen zonder jaarcijfers? Hier lees je hoe je dit efficiënt kunt doen!

Het belangrijkste wanneer je zakelijk leent is dat jij je goed laat informeren en een realistische inschatting maakt van de mogelijkheden voor jouw bedrijf. De meeste ondernemers stappen voor een zakelijke lening direct naar de bank, maar soms loont het om verder te kijken naar de andere mogelijkheden, voor een voordelige en efficiënte zakelijke financiering die bovendien snel geregeld is!

Alternatieven voor zakelijk lenen zonder jaarcijfers

Naast lenen bij de bank zijn er alternatieven methoden om (een deel van) je bedrijf of investering te financieren. In dit artikel behandelen we kort de verschillende mogelijkheden om je een beeld te geven van de soort financiering, voor wie dit haalbaar is en waar je zoal rekening mee moet houden. We bespreken zakelijke financiering via de overheid, via online kredietverstrekkers en via een crowdfundingplatform.

Via de overheid zakelijk lenen zonder jaarcijfers

Via de overheid is er de mogelijkheid om een zogenaamde microlening af te sluiten. Deze leningen zijn speciaal in het leven geroepen om ondernemers te ondersteunen en om het ondernemersklimaat gunstig te houden. Indien jij als ondernemer een ambitieus of innovatief idee hebt, kun je aanvraag doen om kans te maken op een microlening. Een microlening kan helemaal worden afgestemd op jouw financieringsbehoefte en vaak kun je profiteren van gunstige voorwaarden, zoals een lage rente en lange looptijd. Een nadeel van deze financieringswijze is dat jij met concurrentie te maken hebt: je moet jouw plannen voor een jury presenteren om kans te maken op een microlening. Ook is het van belang dat het papierwerk goed op orde is.

Via internet zakelijk lenen zonder jaarcijfers

Voor de ondernemers die geen zin hebben in gedoe en papieren of slechts een klein bedrag willen lenen, kan een online lening uitkomst bieden. Een andere term voor een online lening is minilening, minikrediet of een flitskrediet en kenmerkend aan deze leningen is dat jij razendsnel een klein bedrag kunt lenen zonder ingewikkelde voorwaarden. Papierwerk, zoals jaarcijfers zijn meestal niet nodig. Bovendien is een aanvraag vaak al binnen 24 uur online geregeld, zonder dat je op afspraak hoeft te komen. In spoedgevallen of bij het lenen van kleine bedragen kan een online lening dus zeker interessant zijn. Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je met deze leningen alleen kleine bedragen kunt lenen voor de korte termijn en dat deze leningen dus niet in iedere situatie interessant zijn.

Met crowdfunding zakelijk lenen zonder jaarcijfers

Crowdfunding is een relatief nieuwe methode van financieren, die interessant kan zijn voor ondernemers die veel animo en een groot bereik weten te creëren voor hun bedrijfsplannen. Crowdfunding is in feite het presenteren van je bedrijfsplannen via een crowdfundingsplatform vorm van een dienst of product. Wanneer het gestelde streefbedrag is behaald, wordt dit geldt door het crowdfundingsplatform uitgekeerd en kun jij de bedrijfsplannen realiseren. Bij deze financieringswijze is er dus geen sprake van een restschuld en werk jij direct aan je naamsbekendheid. Wel is het van belang dat jouw ideeën verkoopbaar zijn en dat er genoeg animo is om een crowdfundingsactie te kunnen laten slagen.

Al met al heb jij als ondernemer ruime keuze uit verschillende mogelijkheden wat betreft de bedrijfsfinanciering en is het dus slim om navraag en onderzoek te doen naar de verschillende opties!