Zakelijke financiering in vijf simpele stappen

Snel geld nodig voor een project of investering? Je kunt zakelijke financiering in vijf simpele stappen geregeld hebben.

Zakelijke financiering in vijf simpele stappen

Vanwege het misverstand dat je zakelijke financiering het beste bij de bank kunt regelen, wordt het gehele proces moeilijker dan nodig. Lenen bij de bank brengt namelijk over het algemeen een hoop gedoe en voorwaarden met zich mee, wat de leningen niet alleen ontoegankelijk maakt, maar ook tijdrovend. Indien jij op zoek bent naar een sneller alternatief om je zakelijke financiering te regelen, lees dan snel verder!

Stap 1: bepaal je wensen | zakelijke financiering in vijf simpele stappen

Voordat jij bepaalde methodes van lenen kun overwegen, is het eerst belangrijk helder te hebben hoeveel jij precies wilt lenen, waarvoor en aan welke voorwaarden jij wel en niet kunt voldoen. Bereken bijvoorbeeld van te voren op wat voor termijn jij het geleende bedrag weer beschikbaar kunt hebben en hoeveel je verantwoord kunt lenen. Ook is het handig om te weten over welke papieren je beschikt en of je je jaarcijfers en bedrijfsplannen allemaal netjes op papier hebt.

Stap 2: bekijk de mogelijkheden | zakelijke financiering in vijf simpele stappen

De volgende stap richting een zakelijke lening, is bekijken welke mogelijkheden er zijn. De kredietverstrekkers hanteren elk eigen voorwaarden, dus bepaal op basis daarvan welke lening voor jou haalbaar zijn en welke niet: zo voorkom je het nemen van te grote risico’s. Over het algemeen geldt dat lening aanbieders op internet minder voorwaarden hanteren dan kredietverstrekkers zoals banken. Dat kan dus handig zijn om mee te nemen in je keuze voor een lening. Andere opties zijn lenen via de overheid (microfinanciering, online mini krediet of crowdfunding bijvoorbeeld).

Stap 3: sluit een lening naar keuze af | zakelijke financiering in vijf simpele stappen

Het afsluiten van een lening is niet erg moeilijk: bij de meeste aanbieders kun je online binnen 5 minuten de gewenste lening afsluiten. Dit doe je door op de website van de gekozen aanbieder het online aanvraag formulier in te vullen met je gegevens. Wees hierbij altijd eerlijk. Indien er papieren gevraagd worden of een afspraak verplicht is, zijn dit eventuele aanvullende stappen die ondernomen moeten worden.

Stap 4: wacht op bevestiging | zakelijke financiering in vijf simpele stappen

Wacht vervolgens tot jouw (online) lening aanvraag wordt bevestigd. Via online lening aanbieders wordt je aanvraag altijd direct in behandeling genomen, zodat je snel hoort over de status van je leningaanvraag en wanneer je geld kunt verwachten. Bij andere aanbieders kan hier wat meer tijd overheen gaan, aangezien er wellicht papieren gecontroleerd moeten worden of krediethistorie moet worden gecheckt. Meestal geldt dat jij de bevestiging via e-mail of sms-bericht ontvangt.

Stap 5: investering terugverdienen | zakelijke financiering in vijf simpele stappen

Indien jij geld hebt ontvangen van de afgesloten lening, kun jij jouw investering of initiatief starten. Het is daarbij belangrijk dat jij duidelijk voor ogen hebt hoe en hoe snel jij het geleende geld gaat terugverdienen. Dit om te voorkomen dat je in de toekomst met betalingsachterstanden en hoge kosten te maken krijgt. Het is daarom altijd belangrijk om wat dingen op papier te zetten en een back-up plan hebt voor noodgevallen.